London College of Communication - Case Study | Canopies UK

London College of Communication

London College of Communication 1Customer Objective

The London College of Communication was looking to install a canopy that would offer protection to students from the elements, as well as providing an area where they can relax and study outside.

Problem solving with the canopy design

The canopy was originally planned to be installed at the front of the college in a highly pedestrianised area, however, due to the expansion of the TfL Cycle Superhighway, the land at the front of college was put under a Compulsory Purchase Order (CPO) which left the canopy installation in the balance. A new location was found within the courtyard of the college’s Media Block garden.

Choosing the right productLondon College of Communication 2

The Umbrella Canopy was the perfect solution for this project as it is aesthetically pleasing and can be placed within the central grounds of a premise i.e. a courtyard. The octagonal system maximises space as there is only one central post, and ensures year-round weather protection for students and staff.

London College of Communication 3Installing the Canopy

The installation took two days over the course of a weekend due to the accessibility of the garden and its central location within the college.
With the materials having to be carried up and down several sets of stairs and through the building, additional planning and attention were required to ensure a smooth and uncomplicated installation.

Interesting facts about the canopy

The memorial garden had a tree that the college did not want to remove, therefore it was decided that rather than uprooting the tree, it could go through the roof of the canopy instead – a slightly unusual request which Canopies UK were able to fulfil.

 

London College of Communication
Elephant & Castle,
London
SE1 6SB